Vad säger våra kunder om oss?
”Fått lite mer överblick på stora väderfenomen”
Johan Andersson

”Tycker det är långt över förväntningarna. Tycker era inspelningar är jättebra hjälpmedel vid planering av
arbetet i fält." Knutsson D6
”Har fått en förståelse för vädret och dess osäkerheter”
Daniel Söderlund

Att följa duktiga meteorologer är otroligt roligt och lärorikt. Att få rätt väderprognoser vid rätt tidpunkt är en förutsättning för att göra rätt åtgärder i fält. Med långtidsprognoser för lantbruk kan vi dessutom planera bättre.

I vår tjänst Utsikt - Lantbruksväder ingår, Lantbruksväder Nyheter och Blogg, där vi lägger in material när vi uppdaterar sidan om Väder, så som t.ex. nya väderinspelningar och långtidsprognoser från StormGeo,
Vad ingår mer i Utsikt - Lantbruksväder
Ställa frågor och söka efter information
Du kan ställa frågor och ge kommentarer under inläggen i bloggen. Alla som har log in på Scandinavian Farmers hemsida kan då ta del av frågor och svar, eller lägga in egna svar och funderingar. Du kan även ställa frågor och diskutera på sidan Frågor och Svar.

Söker du efter en specifik fråga kan du söka via hashtag i bloggen eller i sökrutan längst upp till höger.
Väderprognoser
Under högsäsong, mars t.o.m oktober, gör vi väderinspelningar med våra meterologer från StormGeo två gånger i veckan med fokus för att kunna planera vilka åtgärder som ska göras i fält.

Under lågsäsong gör vi inspelningar en gång i månaden och kompletterar med skriftliga väderprognoser två ggr i veckan.

Du kan lägga in önskemål om frågor i vårt formulär som du vill att vi ska ta upp under våra väderprogram.
Våra Meterologer
Johan Groth är en av meteorologerna på StormGeo och han är med oss de flesta av inspelningarna. Johan är en av Sveriges mest erfarna meteorolog.

Läs mer om StormGeo
här
Storm247
StormGeos väderportal liknande en väder app. Här ser du radarkartor på regn samt prognos på kommande regn, temperatur, vind och moln. Samt du kan söka på väderprognos för din egen region.
Långtidsprognos
Långtidsprognoser ska hjälpa oss att ta långsiktiga beslut om vår odling. Under våra väderinspelningar används samma data och underlag så det ska underlätta att förstå och tolka långtidsprognoserna som finns som 30 dagars från Weahtermodels samt 180 dagars från StormGeo.
Markfukt
NASA producerar kartor för markfukt som indikerar torka för grundvatten och markfuktighet. Vi följer framförallt fuktigheten på rotnivå då de är mest intressanta för odlingen. Vi kan då se hur det ser ut i olika delar av världen för att tolka hur det påverkar under odlingssäongen.
Väderstationer
Att väderstationer är viktiga för att följa ditt lokala väder är det nog ingen lantbrukare som är omedveten om. Vi samlar här våra egna erfarenheter om väderstationer och andra mätstationer vi stöter på.