Om oss
Rådgivning och handel över gränserna
Målet för Scandinavian Farmers är att förse dig som lantbrukare med den information du behöver för att ta rätt beslut vid rätt tidpunkt. Allt av intresse från odling till handel och marknad. Denna digitala plattform är nytänkande med allt kopplat till växtodling. Information om vad som händer i fält, marknad, våra inköp och försäljningsstrategi/rekommendation ihop med digital rådgivning i fält (VÄXTAB-modellen) samt Väderprognoser och enormt mycket mer.
Erik, Ann, Maria, Fredrik och Johan på Odlardagen i Vara
VäxtodlingVäxtodling är ett brett begrepp. Det innefattar ofantligt många delar. Följ VÄXTAB bloggen för att se vad som är aktuellt i fält just nu, inlägg i princip varje dag hela året om. Ta del av mätningsresultat med Yara handsensor under säsong, falltalsmätningar, proteinmätningar osv. som läggs ut allt eftersom. Vi delar även med oss av information som vi får från andra kanaler.

Du finner fakta om växtodling, i texter och bilder, poddar med gäster och klipp.

Vi delar med oss av lathundar och mätresultat.
Marknad
Vad händer i världen och vilka yttre påverkan har svenskt lantbruk ur ett globalt perspektiv?

Följ Erik Sundells marknadsrapporter. I bloggen tar Erik upp vad som händer på världsmarknaden, tanker och idéer. Han tittar på hur vädret kan påverka de stora odlingsbältena och vad det kan innebära för priser hos oss och ute i världen.

Du får aktuella råvarupriser såväl i Sverige som globalt. Här har du även enkel åtkomst till olika aktuella börspriser.
Lantbruksväder 2.0
Tillsammans med våra meteorologer från StormGeo spelar vi varje onsdag mellan mars-oktober in väderprognoser fokuserat framför allt på långtidsprognoser, 10 & 45 dagars samt 3 månaders prognoser.

Allt kopplat till lantbruk, både lokalt (hela Sverige) och globalt för att utöver växtodlingen även kunna göra aktuella marknadsrapporter.
Ägare
Scandinavian Farmers AB ägs av Erik Sundell och VÄXTAB AB.
VÄXTAB - rådgivning
VÄXTAB är ett rådgivningsföretag bestående av Fredrik och Ann Tidström. Fredrik är växtodlingsrådgivare med många års erfarenhet i branschen och med ett tankesätt att inget är omöjligt och ingen kan spara sig till framgång. Fredrik jobbar främst ute hos kund i fält och har all sin utrustning i servicebussen där man finner en mängd olika teknisk utrustning för att mäta och bedöma det mesta i fält.

Ann är husdjursagronom i botten och har jobbat många år inom nötkreatursavel men nu helt och fullt är med i arbetet med VÄXTAB och Scandinavian Farmers som allt i allo med labbarbete, bokföring och hemsidan som några uppgifter.
Erik Sundell – marknadsinformation
Erik Sundell är lantbrukare och entreprenör från Sollebrunn och har ett stort intresse av hur världsmarknaden fungerar ihop med meterologi. Erik bedriver både ett lantbruk med spannmålsinriktning samt har en entreprenadfirma i Alingsås. Han delar med sig av sina tankar, funderingar och information han inhämtar från olika delar i världen.
Våra kunder
Våra abonnemangskunder finns huvudsakligen ännu i Sverige fördelat på framförallt södra och mellersta delen. Men vi har även kunder i Norge, och Finland samt på Åland.

Varje grön nål representerar en abonnemangskund. Då man kan vara upp till 4 personer från samma företag ansluta till ett abonnemang så är antalet som kommer in på hemsidan mer än vad som syns på bilden bredvid.
Bilden visar kunder med abonnemang 2023-05-01
Scandinavian Farmers i media och poddar
Så kan drönare bekämpa ogräs inom svenskt lantbruk:
"Bara fördelar"
Växtskyddspodden E45 – kan växtskyddsmedel hjälpa till att optimera kväve insatsen? Denna fråga ställdes till Fredrik Tidström VÄXTAB och Peter Löfgren BASF av Robert Racz. Försöksresultat visar detta och det blev en bred diskussion runt ämnet kväve. Tillväxtreglering, fungicid behandling, kväve finlir, noll rutor, väder m.m. avhandlades. Samtalet avslutades med en discussion om användningen av drönare i jordbruket och vad ett closed transfer system är. Fredrik lyfte även på huven om vad hans nästa professionella initiativ är och vilken roll bla. väder prognoser kommer ha i detta.
Länk till podden
Odlingsexperter vill förutse vädret:
Väderprognoserna blir viktigare
Lantbruksnytt rapporterar:
En ny rådgivningstjänst för de svenska lantbrukarna.
Artikel i ATL:
De vill bli först med sprutdrönare i Sverige
P4 Skaraborg rapporterar:
Nytt succéår väntar för rapsodlarna.
Kontakta oss
info@scandinavianfarmers.com
072-74 23 123 Ann
Vi använder cookies för att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att vi använder cookies. Läs mer